Апартаментът на депутата от БСП Таско Ерменков е бил обран за

...
Апартаментът на депутата от БСП Таско Ерменков е бил обран за
Коментари Харесай

Таско Ерменков съзря конспирация и опит за сплашване в домашен обир

Апартаментът на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков е бил обран за повторно. Това заяви той пред организация " Фокус ". 

Народния представител смята, че задачата на кражбата е била да го сплаши. Ерменков твърди, че служителите на реда, които са пристигнали поради обира, не са разпитали съседите дали са чули или видели нещо. В описа си той намесва и кола с дипломатически номера. " Сами разбрахме, че към 2.00 часа измежду нощ някой е звънял на звънците у тях, само че никой не се е качил на етажа. Пред блока непрекъснато стои автомобил с дипломатически номер 0293 и биха могли да попитат и тези хора дали не са видели някой да влиза, само че и това не е направено ". Проверка на OFFNews сподели, че цитираните от Ерменков номера са на дипломатическата задача на Съединени американски щати у нас. Депутатът споделя още, че от апартамента са откраднaти съветските дебитни карти на жена му, само че не и българските кредитни карти.

" Смятам, че това е целеустремено към мен, не е нещо, което да е естествена битова кражба. Може би това е някакъв детайл на заплашване поради дейната ми позиция, която заемам в Народното събрание. Най-вероятно считат, че по този метод ще сме сплашат, само че желая да ги уверя, че са сбъркали с адреса. Няма по какъв начин да ме уплашат, няма по какъв начин да млъкна и няма по какъв начин да престана да пазя хората, за което съм определен в този парламент ", сподели още той.

Кражбата е станала през нощта на 3 юли, до момента в който той, жена му, щерка му, съпругът ѝ и кучето им спели в жилището. " Аз съм с холтер през това време. Чрез него се мери кръвното в продължение на 24 часа. Когато е осъществена кражбата ми е най-ниско налягането, кучето не реагира. Според полицията най-вероятно са ни упоили с газ. Това е неприемливо ", изяснява депутатът.

" Досега мълчах, тъй като смятах, че полицията би трябвало да бъде оставена да си прави работата, само че откакто към този момент съвсем един месец никой не ме осведоми и никой не прави каквото и да било, взех решение да му дам публичност, тъй като този случай касае мен, само че и всеки българин, който би трябвало да се усеща спокоен в дома си. При такива дейности и такова изтощение на способените органи няма по какъв начин това да се случи ", описа още Таско Ерменков.

Крадците са взели предимно пари в брой. " Не са откраднати скъпи движимости като телефон, преносим компютър, очила, а моя часовник. От чантата на децата са взети по 10 лева, 300-400 евро от чантата на жена ми и съветските ѝ карти, които в България изобщо не могат да бъдат употребявани ", сподели още Ерменков. 

Предишният грабеж в жилището на депутата е бил през 2015 година. " Тогава бяха ограбени всички типове полезности и то по доста съвършен метод. Крадците се бяха постарали да оставят жилището в първичния му тип, все едно, че никой не е влизал вътре, кутийките, от които бяха взети бижутата, бяха оставени на същите места затворени. Ако щерка ми напълно инцидентно не беше схванала, че портмонето ѝ е преместено от лявата в дясната част на чекмеджето, нямаше да разберем несъмнено в продължение на доста време, че сме ограбени. Това се случва в миг, в който щерка ми напуща къщата, а ние с жена ми сме при едни другари на морето за два дни. И тогава полицията нищо не направи ", споделя той.

Малко по-късно " Фокус " популяризира и отворено писмо от Ерменков:

Уважаеми дами и господа, сътрудници!

Обръщам се към Вас с информация и зов за обявяване на цялото общество за следващото осъществено закононарушение против моето семейство: безочливо и предизвикателно то беше осъществено през нощта (към 2.30 час.) на 3 юли 2018 година Четиричленното ми семейство беше у дома, всички спяхме - тогава нарушителите влизат в жилището. Входът е с следен достъп. Имаме куче, което е младо и постоянно реагира на всяко придвижване във входа. Вратата на жилището се заключва четворно. Престъпниците са влезнали в коридора и в хола на жилището, като са взели чантите с документи, пари и други скъпи неща. Никой от нас, включително и кучето не реагира и не се разсъни! Полицията, която извикахме към 08.30 часа, когато видяхме, че вратата е притворена, допусна, че ние и кучето сме били обработени с газ.

От изчезналите неща изключително недоверчив е фактът, че от портмонето на брачната половинка ми, която преди три дни се беше върнала от Москва, където посети болния си татко, са взети пари в брой, а от кредитните карти в портмонето й САМО нейните съветски банкови обществени карти, на които тя получава съветската си пенсия от 55 год. възраст и обществена карта. На тези сметки има броени рубли (равностойност 100 долара) и тези карти могат да се употребяват единствено в Русия. До тях в портмонето й бяха и българските карти, които не са взети. Не са взети и българките карти на другите членове от фамилията.

Най-подозрителното е, че предходната година на при започване на м. март от чантата на брачната половинка ми бяха откраднати отново нейните съветски карти и аналогична сума на тях ( и пенсионна банкова карта на татко й от Сбербанк – освен това невалидна, с изминал срок). Те са били открити от служителите на реда от 05 РУ-СДВР съвсем незабавно – на 20 март. Но й бяха върнати от служителите на реда чак в края на юли 2017 година Тогава, както и в този момент при кражбата, в портмонето й имаше и български карти.

Остават въпросите:

- ЗАЩО картите не бяха върнати от полицията ВЕДНАГА?

- ЗАЩО се крадат единствено съветските й обществени карти?

Нещо повече: в този момент, на 3 юли, в действителност е ВТОРОТО ОГРАБВАНЕ на жилището ни: първото беше през септември 2015 година тъкмо по време на САНИРАНЕТО на блока – по Европейските планове, ръководени от госпожа Л. Павлова. Престъплението беше осъществено и тогава безусловно предизвикателно: на 26 септември измежду бял ден, когато блокът е цялостен с хора, а долу на входа има пазач. Същия ден със брачната половинка ми бяхме отпътували за два дни при другари на море, а дъщерята ни, М. Ерменкова с приятеля си С. Кочев (който в този момент й е съпруг) бяха излезли за по-малко от един час от жилището. Тогава бяха откраднати всички скъпи неща и пари от вкъщи. Крадците бяха „ съвършени “: прикриха закононарушението, като бяха оставили всичко в първичен тип и единствено по една случайност щерка ми е схванала за кражбата и незабавно е уведомила полицията. Това закононарушение и до през днешния ден не е разкрито, като съгласно мен бе водено официално през цялото време, след което е било предадено на прокуратурата – по този начин излиза по думите на служителите на реда от Столична дирекция на вътрешните работи през 2016 година, след запитването на фамилията ми за хода на делото. Реално никой не ни осведоми и до ден сегашен за хода му и резултатите:

Все едно че е изцяло обикновено събитие да бъдеш ограбен и няма потребност да бъдеш осведомен за хода на следствието. Правих опити за образуване на среща с основния прокурор посредством парламентарния му секретар, само че и до момента такава среща не се е състояла.

Преди ТРИ седмици брачната половинка ми пусна сигнал до районния прокурор за осъщественото закононарушение и на практика бездействието на разследване и прокуратурата, както преди по този начин и в този момент (поне такова усещане се основава от неналичието на информация и цялостното безмълвие на способените органи).

Единственината стъпка беше да ми се обадят от районна прокуратура, с цел да ме попитат за имената на брачната половинка ми и нейния ЕГН, нещо, което можеше да се направи и по длъжностен път.

В къщи всички са в непрекъснат стрес, тъй като никой не се усеща сигурен, включително и за живота си.

В тази връзка желая дебело да подчертая:

ТУК СТАВА ДУМА НЕ САМО ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО „ КРАЖБА “, А ЗА ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ НАД СЕМЕЙСТВОТО МИ!

Уважаеми дами и господа, сътрудници!

Обръщам се непосредствено към Вас:

Тези закононарушения, дружно с всички други, на които са жертва десетки хиляди жители на България, са
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ СИГУРНОСТТА В БЪЛГАРИЯ, КЪМ ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ, КЪМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ. Може би тези закононарушения имат връзка и са инструмент за заплашването ми поради дейната ми гражданска позиция и нетърпимостта и към всевъзможен жанр неправда, изразявани както от трибуната на Народното събрание, по този начин и по медиите. Те, несъмнено, нямат връзка с осъществяваните против мен инспекции от градската и профилираните прокуратури за това, дали съм разпространявал подправени вести и дали съм „ терорист “, само че желая да Ви уверя, че, причинителите – които да са те - няма да реализират търсения от тях резултат! АЗ НЯМА ДА съдебна експертиза ПРЕДАМ И ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ДЕЙСТВАМ ЧЕСТНО, ОТКРИТО, Пожарна охрана СЪЩИЯ НАЧИН - КАКТО И ДОСЕГА - В ИНТЕРЕС И ЗАЩИТА НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК В РОДИНАТА МИ! Но като брачен партньор и татко, желая и имам право - както има право всеки жител на България - фамилията ми да има спокоен живот в родната си страна!

И като жител и като депутат аз няма да замлъквам стряскащите обстоятелства на безсилието на Министерство на вътрешните работи, както и обстоятелството, че САНИРАНЕТО стана метод на осъществяването на обири освен в нашия апартамент през 2015 година, а също и „ улеснение “ за нарушителите за зачестилите нощни обири на спящи в жилищата си хора.

И в случай че до момента се въздържах от гласност само с претекста да не преча на проверяващите, през днешния ден към този момент нямам избор и съм задължен да осведомявам обществеността освен за осъществените закононарушения, само че и за това, по какъв начин способените органи си правят работата, тъй като ние, българите, би трябвало и имаме право да живеем умерено в НАШАТА страна - сигурно за жителите й: и по улиците и найвече ВКЪЩИ!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР